Μηνύματα Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου που αντιδρά με αμηχανία

Φανερή αμηχανία στο Μαξίμου έφεραν οι «βόμβες» του Αντώνη Σαμαρά για τα ελληνοτουρκικά, το νομοσχέδιο για γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο», διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή».

Ξεκαθαρίζουν, δε, ότι «η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της. Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της».

Ο πρώην πρωθυπουργός απ’ ό,τι φαίνεται έφερε «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς έκανε ξεκάθαρες τις διαφωνίες του με την κυβερνητική στρατηγική σε μια σειρά ζητημάτων.

Για τα ελληνοτουρκικά, λίγες μάλιστα ημέρες πριν την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας, την οποία δεν θεωρεί «καλή ιδέα», ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι ότι η Τουρκία «προκαλεί συνεχώς» και «δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος μας. Οπότε δεν έχει νόημα να παριστάνουμε ότι “συζητάμε” μαζί της όσο επιμένει στα τετελεσμένα».

Όταν ρωτήθηκε, μάλιστα, εάν πιστεύει στη «θετική ατζέντα», ο ίδιος επέμεινε χαρακτηριστικά ότι «όταν λέω ότι με τον πειρατή δεν συζητάς, αυτό ακριβώς εννοώ».

«Όσο επιμένουν στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, όσο συνεχίζεται ο εποικισμός της Αμμοχώστου –τώρα μάλιστα θέλουν να φτιάξουν και ναύσταθμο εκεί(!)–, όσο υποκινούν «μειονοτικά ζητήματα» σε Θράκη και Δωδεκάνησα, τι νόημα έχει να δημιουργούμε την εντύπωση ότι υπάρχουν περιθώρια “συνεννόησης” μεταξύ μας;», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ισχυρές οι ενστάσεις του πρώην πρωθυπουργού και για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Το φορολογικό σύστημα πρέπει να αποκαλύπτει και να φορολογεί πραγματικά εισοδήματα – όχι τα “τεκμαρτά” (δηλαδή τα «εικαζόμενα»), επειδή δεν μπορεί να αποκαλύψει τα πραγματικά. Με χαμηλότερους συντελεστές και με αναγνώριση όλων των εξόδων των επαγγελματιών», υποστήριξε και ζήτησε διορθωτικές παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα το υπερψηφίσει. Αντίθετα, πιστεύει ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε την «πυρηνική» οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων […]αν τους αναγνωρίσουμε «γάμο», θα αναγκαστούμε αργότερα –για λόγους «εξίσωσης» ανόμοιων πραγμάτων– να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Ομως, τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Εχουν ανάγκη –και δικαίωμα– να έχουν μάνα και πατέρα. Οχι «γονέα ένα» και «γονέα δύο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί